Kokos, chlapi, to auto (T9) vznikalo pred rokom 2013, kedy prišlo reálne na trh. V tej dobe rozhodne nikoho netrápili gestá alebo rýchlosť. Prišli s dotykovým displejom a to je približne rovnaká pecka ako zadné okná bez švihadla. Nebolo to žiadne technologické terno, ale wow-efekt bol splnený. Reálne sa cez ten displej nedalo nič "riešiť" na spôsob tabletu, tak načo by to malo takú použiteľnosť? Až neskôr do týchto displejov zakomponovali použiteľné externé možnosti pripojenia smartfónov...
A keďže to viem porovnať, tak porovnám. Moja Hirošima nemá dotykový displej vôbec (má, ale iba keď auto stojí), všetko sa ovláda jedným otočným tlačidlom a čuduj sa svete, vôbec mi dotyk na displeji nechýba. Áno, klíma má hardvérové ovládanie mimo displeju, ale ako som už bol býval spomenul, po prevzatí auta nasledovalo combo 22,5°C + AUTO. Displej ako taký vnímam v aute ako prehľadný panel, na ktorom viem urobiť základné nastavenia, nepotrebujem na ňom surfovať na nete, ksichtoknihe či pozerať videá...