Neviem si to vysvetliť, doteraz poriadne neviem, v čom je problém. Mechanik mi vymenil zimné kolesá za letné, predtým tie zimné vyvážil. S autom ani nič také nerobil. Po odchode zo servisu som cítil vpredu v kolesách dosť citeľné vibrácie prechádzajúce až do volantu. Kolesá boli hlučnejšie, na pocit akoby prechádzam po riadne vyfrézovanej ceste. Nerozumel som, kde sa stal problém. Tak som ho opätovne kontaktoval, sám skonštatoval, že akoby boli zlé ložiská, ale najskôr bude problém v pneumatikách. Vymenil predné za zadné a problém sa presunul spredu dozadu s tým, že teraz to tak citeľné nie je. On mi spomínal, že tie, ktoré boli vpredu, sú šípové, kdežto tie vzadu viac hladké. V pneuservise sa nato pozerali a nič nezistili, vyzerajú byť OK.
Čím mohli byť spôsobené tie vibrácie, keď boli dobre vyvážené? Gumy majú sotva 20 tis. km, podľa mňa do 15 tis. , boli ešte s autom, r.v. 2013. Skladované boli dobre, ešte minulú sezónu som žiadny problém nepociťoval. To došlo k ich zdeformovaniu či stvrdnutiu za ten čas? Vyzerajú ako nové. Keby som vedel zistiť, v čom je problém. Keby to bolo v gumách, tak to je asi vizuálne vidieť. Ale čím iným ak nie v nich? Veď evidentne po výmene predných za zadné sa problém značne eliminoval, kto nemá cit pre jazdu, by po meste teraz skoro ani nezistil, že niečo nie je v poriadku.
Čo chcel povedať tým, že sú šípové?