Autor Téma: Celorocne pneu  (Prečítané 5142 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline sano185

• ID: 140
  • Registrovaný užívateľ
  • Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 45
  • 307 SW 1,6HDI 90 koní OXYGO
Celorocne pneu
« kedy: 08.10.2018 - 14:44:25 »
Zdravím Vás kluci,

Chcem sa spýtať na váš názor na celoročné pneu a ich vlastnosti, keďže pravdepodobne zimy s 10m snehu sú už nenávratne preč, nevidím nejak zmysel v neustálom prehadzovaní kolies. Videl som pár testov celoročákov kde takéto pneu veľmi dobre zvládali akékoľvek cestné podmienky.
Má niekto z vás skúsenosti ako sa táto pneu správa na snehu? Rozmýšľal som na Continental AllSeasonContact.

ďakujem

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 400
Re:Celorocne pneu
« Odpoveď #1 kedy: 08.10.2018 - 18:21:44 »
relatívne nedávno sa jazdilo na tých istých pneumatikách (viď kamióny, tie tak jazdia stále). kto býval v horách si obstaral pár terénnych.

Offline Judes

• ID: 013
  • Kartičkár
  • Guru
  • Príspevkov: 3.415
« Odpoveď #2 kedy: 08.10.2018 - 19:04:06 »
Sú tu témy kde napr. Marcel00 opisuje svoju skúsenosť s celoročným gumami. Určite aj celoročné gumy majú niečo do seba hlavne keď už zimy nie sú ako bývali a ak sa nechodí niekam do hôr za lyžovaním. No mne predsa len nedá myšlienka že v krytickej situácii môže zavážiť dĺžka brzdnej vzdialenosti ktorá bude v prospech zimných gúm.
Peugeot 508GT sedan 2.0 HDI, 133kw, 2015 čierna Perla Negra.
vlákno tu https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,5633.msg74560.html#msg74560
Peugeot 407 Sedan, 2.0 HDI bez FAP, 2006,   predané.
Peugeot 207,  1.4 benzín 54kw, r.v. 2010.

Offline DKR

• ID: 141
  • Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
  • Príspevkov: 156
  • Peugeot 3008 1,5 BlueHDI, EAT8, Allure,
« Odpoveď #3 kedy: 08.10.2018 - 21:54:27 »

Riešili sme to tu na fóre.

Ja mám vraj celoročné pneu Continetal podľa predajcu, ale výrobca pneu Continental uvádza, že sa jedná o letnú pneu z použiteľnosťou cesta a v teréne, teda nie v zime.
Celoročné pneu je teraz veľká móda, je to inn...

K tvojmu prípadu.
Nepíšeš o aké auto sa jedná, o aký rozmer pneu, píšeš iba typ celoročnej pneu Continental AllSeasonContact.
Odpoveď bude všeobecná: Dnes je stav taký, že výrobcovia celoročných pneu ich konečne začali vyvíjať zo zimných pneu a nie ako doteraz z letných pneu.
Pri súčasnom stave vývoja celoročných pneu je ich použitie vhodné pre tých, čo málo jazdia, tiež sa to používa ma malé autá a nie na silné a výkonné autá.

Prečítaj si test celoročných pneu, posielam link:
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/468034-adac-sok-test-celorocnych-pneumatik-vyhrala-ta-najlacnejsia/

Mimochodom Continental AllSeasonContact je výborná voľba celoročných pneu, v teste skončili druhé.
Ak chceš ušetriť, ber víťaza testu Nexen, ešte ušetríš.

P.S.
Rozhodnutie je na tebe. Aku to tu niekto na fóre napísal, je to o dôvere.
Ja jazdím do roka veľa, tak pre mňa zimná pneu z označením snehovou vločkou v súčasnosti má vätšiu dôveru, lebo má lepšie vlastnosti v zimnej prevádzke, pri priamom porovnaní...
Rozhodnutie je na tebe.

Offline sano185

• ID: 140
  • Registrovaný užívateľ
  • Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 45
  • 307 SW 1,6HDI 90 koní OXYGO
« Odpoveď #4 kedy: 08.10.2018 - 23:48:49 »
Ďakujem za odpovede, u mňa ide o 307SW 1,6HDI (66KW) doteraz som používal vždy len zimné alebo letné pneu, avšak odkedy som videl test celoročných pneu
, tak som začal o nich uvažovať ako nad alternativou nad takymto striedanim pneu.
Pravdepodobne asi ostanem ešte verný letným a zimným pneu nakoľko istota je istota a keďže bývam na severe SK bude to istota.

Offline DKR

• Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
« Odpoveď #5 kedy: 09.10.2018 - 07:13:08 »

Keďže máš auto zo 66kW, nemal by byť problém z použitím celoročnými pneu s týmto výkonom.
Ale tým, že bývaš na severe SK, by som si rozmyslel ich použitie.
Ak by si býval na južnom SK, tak by som ti povedal, že si splnil všetky podmienky a môžeš ich bez strachu o auto použiť.
Myslím, že si sa rozhodol správne.

Celoročné pneu sa stále vyvíjajú, možno o dva - päť rokov túto tému nebudeme riešiť a všetci budeme mať celoročné pneu... 

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.972
« Odpoveď #6 kedy: 09.10.2018 - 08:31:07 »
Zdravím Vás kluci,

Chcem sa spýtať na váš názor na celoročné pneu a ich vlastnosti, keďže pravdepodobne zimy s 10m snehu sú už nenávratne preč, nevidím nejak zmysel v neustálom prehadzovaní kolies. Videl som pár testov celoročákov kde takéto pneu veľmi dobre zvládali akékoľvek cestné podmienky.
Má niekto z vás skúsenosti ako sa táto pneu správa na snehu? Rozmýšľal som na Continental AllSeasonContact.

ďakujem
ano mam, inak zaujimave ze ti tu radia taki, co s celrockami v zime nikdy nejazdili...  :D
ja mam celorocky na oboch autach uz dve zimy, teraz bude tretia. byvam v kopci (nadmorska sice iba 350-400) ale sneh mame ako prvi,
denne dochadzam, ci je zima, leto, sneh, prsi. obe auta to zvladaju. kecy o severe a juhu su mimo misu, jazdim aj na lyze s oboma autami,
broidivost snehom nebadam rozdiely, jazdime aj P308, je to pre mna normalne spravanie sa ako z cias ked sme pouzivali zimne.

nikdy som nemal problem, tvoja uvaha je rozumna, v pohode do toho chod, vyber tie spravne s dobrym hodnotenim. Goodyear alebo Nokian
som sa rozhodoval, zobral som nakoniec nokian, viac sa mi pozdavali vo videotestoch, okrem toho goodyear nemal moj rozmer v ponuke.

...tak a teraz si vyber :D
« Posledná zmena: 09.10.2018 - 08:32:17 od Marcel00 »
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline DKR

• Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
« Odpoveď #7 kedy: 10.10.2018 - 21:47:28 »

Marcel vždy bude platiť že, ak je niečo univerzálne, nebude to daké dobré ako špecializované.
Napríklad univerzálna celoročná pneu nebude taká dobrá, ako vyslovene letná pneu.
Aké bude mať nevýhody celoročná pneu, nabríklad dlšiu brzdnú dráhu ako letná, vyšiu spotrebu, vyšší hluk. Ale všetko vieš prežiť, predvídavo jazdou a zmierením sa s týmito faktami.
Napríklad univerzálna celoročná pneumatika nebude taká dobrá, ako vyslovene zimná pneu.
Aké bude mať nevýhody celoročná pneu, nabríklad dlšiu brzdnú dráhu ako zimná pneu, zvýšená možnosť bočného šmyku, zvýšenie nedodáčavosti. Ale toto už je o bezpečnosti.

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 400
« Odpoveď #8 kedy: 11.10.2018 - 19:09:51 »
znova - jazdil som celoročnými a navyše diagonálkami (balónové a superbalónové), aj v časoch keď nastupovali radiálky "zimných" nebolo až toľko, skôr boli k dostaniu M+S čo znamenalo BLATO A ŠOTOLINA, nie sneh! v realite - prvé matador zimné pneu boli s KLINCAMI. na tých aj mb1000 umožňovala bezpečnú jazdu na ľade a ujazdenom snehu.
a uvažovane tých, ktorí vravia, že u nich napadne sneh a dlho sa udrží, o brzdnej dráhe - ako sa líšia "sllick" a superzimná pneu, víťaz testu? pretože ja som musel absolvovať min tri km po neupravenej ceste, kým som sa dostal do dediny a aj tam nie vždy zapriehli a prehrnuli cestu.
mám zimnú sadu a jediný rozdiel voči letným je pri teplote pod 5°C ne/pretočenie kolies naprázdno na ASFALTE (križovatka). inak nič.
povinné zimné sú rovnaký nezmysel ako svietenie. nik nedoloží "zachránené životy":

Offline DKR

• Registrovaný užívateľ
  • Šuflikant
« Odpoveď #9 kedy: 11.10.2018 - 21:26:14 »

Mám tiež prax na dvoch firemných autách s celoročnými pneu, no žiadna sláva v zime to nebola.
5 rokov som jazdil zimné Matadory, nakoľko som ich dostal od predajcu k novému autu, ale na nové auto som si radšej kúpil zimné Continetaly. Mám rád vyšiu bezpečnosť.

Klince na zimných pneu si pamätám aj ja, na otcovej Š100 sme ich mali...

A k vyjadreniu, že zimné pneu je nezmysel, reálne som zažil v Ba na nájazde na Prístavný most z Petržky, ako jeden umelec na letných pneu zablokoval výjazd na tento most v rannej špičke, šmýkalo ho z boku do boku a nebol shopný vyjsť a tých sprostých pomenovaní čo si vypočul od tých čo mali zimné... Keď konečne ostal nalepený na zvodidle, všetci zo zimnými sme vyšli v pohode.

Každý sme niečo zažili, tak nech sa každý rozhodne sám čo bude mať obuté v zime...