Autor Téma: Peugeot 3008 EAT6  (Prečítané 26704 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 22
Peugeot 3008 EAT6
« kedy: 19.07.2018 - 18:35:54 »
Ahojte Vsetci

Chcem sa podelit a zaroven opytat ci niekto mal podobny problem ako ja
Pred dvoma tyzdnami som si vyzdvihol svoju 3008  1.2 96 Kw EAT6 Allure s priplatkami
Bohuzial hned na druhy den mi odisiel ledkovy pas na pravej strane (auto hlasilo chybu svetiel mam tam full led svetla)
a pri cca 1000 Km na tacho na ceste do Bratislavy mi to hodilo chybu prevodovky zacalo trhat pri radeni rychlosti hned k tomu chybu motora auto stratilo vykon a musel som ho dat otiahnut (opatovne nastartovanie a podobne somariny nepomohli otah este riesim z pezotom nakolko som si musel zacvakat sam)
Auto je uz tyzden vo France Tech Petrzalka kde uz problem riesia s technickou podporou pezotou
Chcem sa opytat ci mal niekto podobny problem alebo ci si zname poruchi provodovky EAT6
za akekolvek info vam budem vdacni ..... auto ma cca 1000 km a uzil som si ho az dva tyzdne:-(
Dikes

Offline RTG

• Praktikant
  • Príspevkov: 397
Re:Peugeot 3008 EAT6
« Odpoveď #1 kedy: 19.07.2018 - 19:16:41 »
Mam tu prevodovku v 308 a ziaden problem som este nemal. Ale v kamaratovej 3008 mu raz vyhodilo chybu prevodovky a nemohol sa pohnut. Pomohlo vsak vypnutie motora a nastartovanie nanovo - odvtedy sa to neprejavilo. Taketo problemy zamrzia. Ten odtah si riesil cez asistencnu sluzbu, alebo akym spobom, ked si to platil?
Peugeot 5008 1.6 Puretech EAT8 133kW link: https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,4532.0.html
Ex: Peugeot 308SW 1.2 Puretech EAT6 96kW link: https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,3453.0.html

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #2 kedy: 19.07.2018 - 19:50:02 »
Ahoj

Volal som peugeot asistenciu a otah bol ponuknuty do najblizsie pezotu kedze som bol 140 km od b.a vzadu dve deti v telke majstrovska tazko by som dakoho zohnal nech pride pre nas atd...a kedze auto je v servise tyzden tak asi sa o malickost nejedna
platil som vlastne asistecnej sluzbe ktoru mi zavolala asistecna sluzba ide mi o ze nove auto a bla bla
az buduci tyzden budem vediet co vlastne s autom je...... v kazdom pripade dakujem za info

Offline RTG

• Praktikant
« Odpoveď #3 kedy: 19.07.2018 - 20:23:17 »
Daj urcite vediet ako to dopadlo.
Peugeot 5008 1.6 Puretech EAT8 133kW link: https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,4532.0.html
Ex: Peugeot 308SW 1.2 Puretech EAT6 96kW link: https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,3453.0.html

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #4 kedy: 24.07.2018 - 12:22:49 »
Ahoj

Tak pridavam info

Volali mi zo servisu ze bola schavelna vymena celej prevodovky tak snad piatok uz budem mat svoje auto spat

a co sa tyka kompenzacie ta ma bude kontaktovat importer aby sme sa blizsie dohodli co a ako

Ked budem ma vsetko info tak napisem

a diki moc za reakciu

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #5 kedy: 02.08.2018 - 13:43:04 »
Caute

Pridavam Update

uz mam auto 4 tyzden v servise a stale nic ..... neviem ako funguje logistika v pezote ale cakat na diel pomaly 8 dni(volali mi minuly tyzden v utorok ze schavelena vymena prevodovky a zaroven objednana) mi pride ako luxus  :angry
dnes sa tm chystam zavitat ze ako to vyzea nakolko odpoved typu oni nevedia u mna nefunguje .... Dam update
(uz som fakt nasaraty jak delo ) :angry
« Posledná zmena: 02.08.2018 - 13:44:36 od Eskilson »

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #6 kedy: 02.08.2018 - 17:58:49 »
Caute

Takze sa hlasim ... Odpoved bola nasledujuca

Prevodovka nie je skladom nevedia kedy bude nemaju ziadny termin  ... termin opravy auta neznami .... 4 tyzden tam auto stoji
tym padom do hry vtahujem pravnika a pokial teda peugeot neponukne kompezaciu som pripraveny odstupit od kupnej zmluvvy
urcite to nie je jednoduche som si isty ze to maju dobre vymyslene a viete no 4 tyzdne bez svojho auta , ktore som si uzil az 2 tyzdne a ma 1000 tis km to je uz velke susto aj na mna
a pristup pezotu katastrofa  :'(.... neviem ako je to u inych znaciek kedze nemam skusenost preto pisem sem tu svoju...

Offline RTG

• Praktikant
« Odpoveď #7 kedy: 02.08.2018 - 18:45:02 »
Uvidis ako dopadnes. Verim, ze si skutocne vytoceny avsak aj oni sami by boli najradsej keby potrebny diel mali. Len tazko mozu za nieco, co ovplyvnit nevedia aj ked samozrejme to dava municiu do tvojich ruk. Ja som mal uz problem pocas vyroby a nasledne sa snazili vyjst v ustrety. Neviem do akej miery do toho vstupuje predajca, importer a samotny vyrobca, ale ja som ostal spokojny.
S inymi znackami netreba mat ziadne iluzie, vsetko funguje +/- rovnako a ak by si mal smolu prave na suciastku co nemaju, nepomozes si. Pozri zmluvu, ci nemas narok aspon na nahradne vozidlo. Pravnik je ale spravna cesta.
« Posledná zmena: 02.08.2018 - 18:48:07 od RTG »

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.976
« Odpoveď #8 kedy: 03.08.2018 - 10:50:15 »
ja len doplnim ze aj kupa auta podlieha obchodnemu zakonniku a vztahuju sa na ne rovnake pravidla ako keby si kupoval televizor.
nic nieje osetrene nad ramec zakona, takze 30 dni ti bezi lehota, pokial nieje auto opravene mas narok na odstupenie od kupnej zmluvy,
pokial plynie 2 rocna zakonna zaruka a zavada bola uznana, co v tvojom pripade bola. na to snad ani pravnika netreba.

este su rozdiely ci si kupoval auto na ico alebo sukromnu osobu, tam su odlisnosti zarucnych lehotach a plneni.
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #9 kedy: 03.08.2018 - 14:23:45 »
Nech bolo auto kupované kdekoľvek, je to presne ako píše RTG - servis by bol najradšej, keby mal všetky diely, auto opravil a zákazník sa mohol voziť. Až sa mi nechce veriť, že servis neponúkol náhradné vozidlo (ideálne rovnakej triedy), veď to neplatia oni.

Marcel00 píše dobre, z hľadiska plnenia záruky je rozdiel, či bolo auto kupované na súkromnú osobu alebo na IČO. Každopádne, právnik určite bude tieto veci vedieť lepšie...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #10 kedy: 03.08.2018 - 15:30:53 »
Caute

Nahradne auto mam to je v pohode sice nie rovnakej triedy ale ok to dam

ale ze "nove" auto caka 4 tyzdne v servise s tym ze "oni" nevedia kedy to pride nahradny diel ze to nie je skladam bla  bla bla

logistika v 21 storoci nie je problem  ... ked sa ktoremu kolvek z vas rozsype prevodovka tak ste odpisani ? lebo bohuzial u mna to tak je

a teraz prejde 30 dni co sa naozaj blizi ja odstupim od zmluvy vratia mi peniaze + mozno z nich nieco vytlciem a kupim si ine a budem cakat bez "auta" na nove a to

zatial nemam deti a snubenka ma svoje aute ale byt v situacii ze sme bez auta dnes si neviem predstavit...

ako fakt vcitte sa do mojej koze ze po 1000 km stojite na dialnici na blikacoch a auto vam 4 tyzdne "stoji"

toto je absolutne zlyhanie  pezotu...... a to som este celkom trpzelivy clovek 'iny' by uz hromy blesky hadzali alebo by sa vyhrazali alebo inak vystrajali...

Uz som volal z predajcom ze vraj sa to intezivne riesi a prebral som snim svoje poziadaky tak uvidime ... nerad by som odisiel od znacky ale ak sa nieco neudeje tak

nemam na vyber ani neviem ci tomu auto mozem doverovat ci ma to nenecha zase niekde

a vlastne ako bonus to som zabudol napisat prva zavada bola ze mi odisiel ledkovy Pas na pravej strane , ten uz vymenili

vlastne to nie je tajomstvo auto som bral z Nitri France Tech

Dam vediet ako to dopadlo

« Posledná zmena: 03.08.2018 - 15:40:30 od Eskilson »

Offline pacho

• Pokročilý
  • Príspevkov: 910
« Odpoveď #11 kedy: 03.08.2018 - 18:30:21 »
eskilson, viem sa vžiť do Tvojej kože,  nezávidim Ti. Veď to auto nie je za 5korún. Človek naň šetrí, teší sa, a tu ho máš bum bac. Neznášam, keď sa predajca vyhovára na importéra, výrobcu, a čo ja viem čo ešte. veď predajca je Tvoj partner, a nie importér ani nik druhý. Ešte nech sa začnú vyhovárať na dovolenky vo francúzsku, alebo v Japonsku,  tak ďkujem pekne. Na druhej strane verím, že je to len ojedinely prípad, a ako sa povie nemal si "štastnú ruku". Dúfam, že sa to vybaví k Tvojej spokojnosti, a budeš s autom spokojný.
C4 1,5 HDi 96kW
308 1,6HDi 85kW
207 1,4HDi 50Kw

Offline Modzillo

• ID: 136 Navrátilec
  • Riadny člen
  • Expert
  • Príspevkov: 1.588
  • Lidé jsou různí, povětšinou hovada... (J. Švejk)
    • AUTOVINKY.sk
« Odpoveď #12 kedy: 03.08.2018 - 18:59:19 »
Páni, ale veď predajca nemá len tak prevodovku na sklade a je naozaj odkázaný na centrálny sklad dielov. Ja garancie neriešim (chválabohu), ale je predsa logické, že keď mi dodávateľ nedodá diel, tak ho nemôžem namontovať.

Viem sa vžiť do kože majiteľa takéhoto auta, na druhej strane mám z napísaného pocit, že predajné miesto komunikuje, snaží sa poškodenému riešiť situáciu náhradným autom.

Preto podľa mňa nie sú na mieste (z môjho pohľadu) veľkohubé vyhlásenia, že "z toho vytlčiem ešte niečo navyše" a že to servis nechce opraviť.

Bohužiaľ, ani človek nie je neomylný, tak to nechcime od strojov a prístrojov. Či sa nám to páči alebo nie, raz za čas sa chybný kus objaví všade - elektronika, potraviny, autá...

Najdôležitejšie je, aby obe strany komunikovali a neobviňovali sa z vecí, za ktoré tá druhá strana až tak nemôže...
MAZDA 6 wagon Takumi Plus 2.5 SkyActive-G 143kW/194k AT6
SPECIALIZED Crave 29

Offline Eskilson

• Nováčik
  • **
« Odpoveď #13 kedy: 03.08.2018 - 19:46:39 »
Cau

Samozrejme Dakujem za nazor

uz som trochu vychladol aj ja a predajca musim pochvalit je velmi ochotny  mi ale volal ze tu prevodovku nemaju ani na centralnom sklade cize preto je termin neznami

a teraz viac menej pride scenar 30 dni na na com sme navzajom upozronili

a) odstupim od zmluvy ... cely proces s vratnenim penzi (ten napad vytlc viac bol pravnikov ze ku dnesnemu dnu ma 10 podobnych takych pripadov na stole ako som ja) kym mi vratia peniaze objednat auto nove atd atd...... budem bez auta 4 mesiace + - a kedze ho vyuzivam kazdy den tak to bude problem

b) navrhol som predajcovi 'kompezacny balicek' tak som ohotny pockat na diel aj viac ako 30 dni a pokial sa ktomu pezot postavi celom tak si podame ruky a zabudnem na to co stalo

Sme ludia a kazdy na ma vec iny pohlad a nazor

Na rovinu mne sa 3008 velmi paci dal som si tam super muziku a vybavu co som chcel a nerad by snim rozlucil ...... uvidime

Dam vediet ako som dopadol

Offline RTG

• Praktikant
« Odpoveď #14 kedy: 03.08.2018 - 20:45:04 »
Jasne daj vediet. Ja len by som chcel pripomenut - kedze pracujem pod automotive aj ked teda trochu nepriamo ale predsa. Tak mam skusenosti s dodavkami HW a komponentov. A ked komponenty, na ktore sa bezne caka max tyzden da dodavatel info, ze dodaci termin je najskor o 12 tyzdnov a aj to nevie na 100% potvrdit, neurobis nic. Pricom su to veci, ktore sa minaju ako rozky a cakal by si, ze je ich kvantum na sklade. Vyrobca ide na 4 smeny, 24h denne, 7 dni v tyzdni a keby mohol, robil by 30hodin denne a 10 dni v tyzdni keby sa dalo. Niekedy proste suhra viacerych faktorov dostane situaciu do takeho stavu, ze to nijako nenaplanujes :) Kazdopadne prajem rychle vyriesenie.