Autor Téma: Peugeot 307- kolísanie teploty motora  (Prečítané 2687 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline 031adam031

• Nováčik bez príspevkov
  • *
  • Príspevkov: 2
Peugeot 307- kolísanie teploty motora
« kedy: 30.03.2018 - 21:57:20 »
Zdravím Páni, ako som spomenul v nadpise jedná sa o peugeot 307 1.4 65kw r.v. 2007. Začal by som s tým že mi uniká chladiaca kvapalina po troške. Chladiaca mi uniká do miesta kde má vodič nohy. Mechanik čo robí v peugeote mi povedal že stačí vymeniť tesnenie ktoré je niekde pri radiátore, že už to raz riešil lenže momentálne nemá čas tak sa do toho pustí budúci týždeň. Vec ktorá ma trápi je že keď voda dosiahne teplotu 90 stupňov tak behom 2 sekúnd padne ručička na 70 stupňov. A toto sa opakuje dookola. Termostat aj s čidlom som vymenil a nepomohlo to. Môže to robiť ten malý únik kvapaliny? Alebo to bude banalita ako zlé budíky?

Offline IvanH

• ID: 0109
  • Riadny člen
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 1.008
Re:Peugeot 307- kolísanie teploty motora
« Odpoveď #1 kedy: 01.04.2018 - 11:13:38 »
To že pri prvom dosiahnutí cca 80=90 st ti klesne teplota je vporiadku lebo termotat otvoril dlhy okruh a do motora sa dostane studena voda z radiatora a uz by sa mala regulovat ale teplota by nemala cyklovat. Skontroluj hladinu chladiacej kvapaliny, pripadne dolej.
Ked je unik z kurenia iba po kvapkach nevidis vsetko co vytieklo lebo cast sa odparila na teplom povrchu radiatora.
Aby si docasne znizil unik kvapaliny tak povol uzaver na vyrovnavacej nadobke. V systeme ti nestupna tlak a nebude vytlacat tolko kvapaliny cez netesnost. Ja som tak jazdil celu minulu zimu a cakal na oteplenie aby som to mohol opravit. Staci iba kontrolovat hladinu vo vyrovnavacej nadobke a sporadicky doliat destilovanu vodu. V mojom pripade unik do kabiny uplne prestal.

PS.: ja si nechavam zobrazit neprecitane prispevky od poslednej navstevy. Pisat neieco na forum 2x sa mi nezda košer.
« Posledná zmena: 01.04.2018 - 11:22:59 od IvanH »
P206SW  1.1 mux 2004 MAXIK OBDUINO32
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic ...