Potrebujeme:
cca 1kg udenych, idealne domacich, bravcovych rebier (vhodne najst dobreho predajcu, ktory predava kvalitu a rebra su silne masove)
2 domace klobasky
4-5 stredne velkych zemiakov
cca 250g cervenej fazule (pol balicka)
cesnak
sol
cierne korenie
cervena paprika sladka
chilli
majoranka
oregano
1 polievkova lyzica hladkej muky
Postup:
Do primerane velkeho hrnca vlozilme udene rebra a varime ich cca 20minut (aby trosku zmakli, ale neboli uplne dovarene). Nasledne ich vytiahneme a dame vychladnut. Do vyvarenej vody dame fazulu a lyzicku soli. Solit budeme menej, nakolko udene rebra pustia sol. Ked je fazula polotvrda (cca po 30minutach varenia) vlozime maso z rebier, ktore sme oddelili od kosti a nakrajali alebo natrhali na stredne velke kusky. Varime dalej 20 minut. Ked je vazula pri prekusnuti este tvrdkava, ale uz pozivatelna, pridame klobasku pokrajanu na male kusky, vacsinou kolieska alebo tieto kolieska este na stvrtiny. Pridame taktiez zemiaky nakrajane ne male kusky (asi 2x2cm). Vsetko nechame spolu povarit. Pokial sme boli extra presny, ked budu zemiaky zmaknute a uvarene, mala by byt uvarena aj fazula (nemala by sa vsak rozpadavat). Do pohara nasypeme lyzicu hladkej muky, 1 lyzicku chilli, rozmiesame v cca 2dcl studenej vody. Nasledne pomaly vlejeme pri miesani do polievky. 5 minut povarime a odstavime. Nakoniec dame 1/2 polievkovej lyzice majoranky a oregana a asi 2 pretlacene struciky cesnaku. Premiesame a nechame odstat 10 minut.
Podavame.
Poznamka:
Polievku je mozne zacat aj cibulovym zakladom. Osmazime velku cibulu na oleji a nasledne zalejeme vodou, vlozime udene rebra a pokracujeme podla povodneho receptu.