... trochu som sa v príspevkoch stratil...
Od včerajšku jazdím na 308SW po facelifte, v aute je aj MirrorLink a možnosť pripojiť telefón cez AndroidAuto. Celkom ma zaujímalo, ako to celé funguje, takže som sa s tým dnes pohral. (rovnaký softvér ako v "mojom" aute je aj v nových 3008 a 5008)
MirrorLink sa mi rozchodiť nepodarilo, všetci indickí bohovia boli spomenutí, nakoniec som poprosil o radu uja Gúgla a zistil som, že na trhu je veľmi málinko telefónov, ktoré túto funkciu podporujú (pár Samsungov, tuším nejaké Jabĺčka a tuším aj Huawei P10 z tých novších). Skrátka, môj dosluhujúci Honor7 túto funkciu nepozná...
Pri funkcii AndroidAuto som však bol úspešný. Na spárovanie auta s telefónom je treba mať naštartované auto a zatiahnutú ručnú brzdu (bezpečnostné opatrenie). Po pripojení mobilu k autu pomocou USB kábla (nemusí byť originál) sa po pár krokoch tieto dva svety spárujú a AndroidAuto ponúkne mnou zatiaľ (na prvý pohľad) nepochopené prostredie. Skúšal som to viac-menej kvôli navigácií WAZE, ktorú si užívateľ môže vybrať až priamo cez displej auta a vyzerá, že funguje.
Návod, ako stiahnuť AndroidAuto je spomenutý v inom príspevku vyššie, možno by som vyhľadal najnovšiu vydanú verziu, keďže nejde o oficiálnu slovenskú verziu a teda nepodlieha aktualizáciám ako bežne dostupné appky.
Teraz ešte vymyslieť, ako spojazdniť hudbu z USB a AndroidAuto v rovnakom momente, keďže v aute je iba jedna USB zásuvka...