Autor Téma: (207) - Tvrdý brzdový pedál po štarte / Oneskorená reakcia bŕzd na pedál  (Prečítané 5558 krát)

0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.

Offline putzig

• ID: 035
  • Riadny člen
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 1.142
Situácia. Ráno naštartujem (auto stojí vonku pred barákom), rozbehnem sa a keď chcem "prvýkrát" brzdiť, tak pedál akoby nereagoval okamžite, ale až keď zatlačím (dupnem) silnejšie. Po dvoch troch takýchto "dupnutiach" to funguje už normálne.  Rovnako sa správa, keď na pedál (už po zahriati auta a normálnej niekoľkominutovej jazde)šliapnem viackrát hneď za sebou - pri prvých dvoch zošliapnutiach ešte reguje normálne, pri treťom a ďalšom stvrdne ako keď sa vypne motor. Akokeby nefungoval poriadne posiľňovač bŕzd, resp. reagoval oneskorene. Začalo to pred 3-4 dňami. Predtým to fungovalo normálne.
Pre úplnosť pred cca tými troma dňami u nás trochu nasnežilo a tak sa párkrát stalo, že sa pri jazde (hlavne rozbiehaní) a pri brzdení občas spustilo ESP resp. ABS (klasické vibrovanie pedálu). Mohlo by to s tým nejako súvisieť?
« Posledná zmena: 28.01.2016 - 08:08:59 od CiNiC »
Peugeot 207 SW Outdoor, 1.6 Vti, Belle Ile LeMans Series Reflex Black Edition :-))) VF3WU5FS0BE077384

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.972
suvis tam nevidim, jedine co by som mozno ako na uvod spravil je ze by som si dal vymenit brzdovku, tym pristrojom, ktory tlaci cez nadobku novu brzdovku. Cea takehoto ukonu sa pohybuje okolo 20€.

Kedy si naposledy menil brzdovku?
Funkcnost abs, esp je v poriadku ak system pracoval na klzkom povrchu, takze od toho tam ten system je :)
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline CiNiK

• ID: 008
  • Administrátor
  • Guru
  • Príspevkov: 6.203
  • www.AutoZine.sk
    • AutoZine.sk
Tiež mi to podľa popisu vychádza na brzdovku. Resp. vlhkosť v nej. Alebo netesnosť... ?

Kód: [Vybrať]
Brzdová kvapalina obsahuje po 6 mesiacoch intenzívnej prevádzky približne 1% vody, po roku prevádzky až 2,5% vody.
Preto je potrebné v našich podmienkach meniť brzdovú kvapalinu po 1 až 2 rokoch prevádzky. Prihliada sa aj na to akú dobu bolo vozidlo v prevádzke a aký bol spôsob jazdy.

Offline putzig

• Riadny člen
  • Pokročilý
Marcel, brzdovka bola menena v lete 2014, takze nema esta ani 2 roky. ABS/ESP funguju normalne. Akurat co som si este vsimol je, ze brzdova kvapalina uz nesiaha vo vyrovnacej nadrzke po max, ale klesla o cca 2-3 mm. Ale to ma napadlo, ze moze suvisiet aj s opotrebenim brzd. oblozenia.
Cinic, vlhkost napadla aj mna. Ale ako by sa tam dostala tak odrazu? Hovorim doteraz to nerobilo, zacalo to az po tych "brzdno-presmykovych" manevroch, resp. teraz pri tomto vlhkom pocasi... Inac doteraz (uz najazdene 47.500 km) vobec takyto problem nebol .
Peugeot 207 SW Outdoor, 1.6 Vti, Belle Ile LeMans Series Reflex Black Edition :-))) VF3WU5FS0BE077384

Offline valenta.ivan

• ID: 025
  • Riadny člen
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 693
  • valenta.ivan
Brzdovú kapalinu by mal skontrolovať každy dobrý servis ,alebo keď požiadaš na STK tak to urobia bezplatne aspoň u nás.Robím to pred každou STK ,a výsledok je OK. Pokiaľ bod varu by bol v hornej hranici skúšky tak neviem (já by som nemenil, ale to je môj pohľad na výmenu kapaliny) Mám brzdovú kap. od výroby nechodím brzda,plyn kontroloval som pred STK na dvoch miestach a bod varu bol v horných čislách.
Peugeot 207  1,4 HDi   8/ 2007 vin : VF3WC8HZC3400497   +   Mazda CX5

Offline IvanH

• ID: 0109
  • Riadny člen
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 1.008
Este by som skontroloval tesnost hadice ktorá privádza podtlak do posilovača. Ked po 2-3 pribrzdeniach tuhne pedal brzdy naznacuje to ze sa mohol minut podtalk v posilovaci a potrebuje nejaky cas kym sa zas vytvorí. Prípadne može byt necistota v hadici, viem za tento system je napojeny az za fitrom ale moze tam byt "šlem" (mazlavý mix zvyškov oleja z odvetravania a vzdušnej vlhkosti).
P206SW  1.1 mux 2004 MAXIK OBDUINO32
Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic ...

Offline mpa

• Registrovaný užívateľ
  • Praktikant
  • Príspevkov: 401
podobne sa správali brzdy (pedál) na 405grd pri jazde bez idúceho motora.

Offline putzig

• Riadny člen
  • Pokročilý
Tak dnes ráno všetko opäť v pohode. Brzdilo okamžite a ako má. Plus, keď som ešte pri vypnutom motore "napumpoval" pedál, podržal a následne naštartoval, tak v podstate takmer hneď polavil , t.j. z toho usudzujem, že by posilňovač mal byť OK. Napadlo ma, že sa predsi len mohla dostať niekde vlhkosť, resp. že bola možno jemna vrstva vody, soli, snehu, ľadu... na kotúčoch/obložení. Poprípade som uvažoval nad nejakou "slabosťou" vývevy/upchatím potrubia smerom k posilňovaču ... Budem to sledovať, resp. skočim do servisu a dám to skontrolovať. Uvidíme, čo na to povedia.

Offline baffy

• ID: 023
  • Registrovaný užívateľ
  • Pokročilý
  • Príspevkov: 854
Nehladaj chybu tam kde neni ,ono to bude tým posratým počasím, Stačí tá poondiata hmla,kotúč chytí jemnú líšku ,všetko je navlhnuté ,mno dva tri šlapy na pedál a všetko je v cajku. Je to skrátka niečo ,ako keď si v daždi valíš a zrazu potrebuješ flekovať.Na prvý krát to nedáš ,páč ti to tá voda nedovolí ,mno druhý šlap na pedál ,keď sa už kotúč zahrial a vysušil  ,je už o inom a auto flekuje.
Peugeot 508 Hybrid 2.0 HDi 4x4 r.v. 2015 sedan full led,JBL ,ŤZ ,Diagnostika PSA

Offline putzig

• Riadny člen
  • Pokročilý
Takže nejaký ten "up" k téme. Bol som s tým v servise v NR a "samozrejme" je všetko OK a mohlo to byť proste poveternostnými podmienkami t.j. zvýšená vlhkosť...buď sa dostal sneh/voda medzi brdz. kotúč a platničky, alebo slabá  vlhkosť v systéme. V každom prípade to pre istotu hodili na stolicu a otestovali brzdy a rovno aj tlmiče. Všetko OK...a problém sa už viackrát neopakoval (ale aj počasie je zase teplejšie...), takže to proste nebudem riešiť. Akurát dám preventívne vymeniť brzdovku. Aj tak už budú dva roky od poslednej výmeny.