Čo konkrétne je na tom motore zlé?! Je to jeden z najpoužívanejších motorov PSA na celom svete. 1.1ka je vlastne to isté s iným vrtaním a zdvihom. Mal som tri Peugeoty s týmto motorom a ani na jeden nemôžem povedať nič zlé. Okrem čidla teploty a jedného vstrekovača sa nič nepokazilo.
Možno zlý kus ? Aj keď neviem ... Mal som ho v 306, KFX, TU3JP ... Otec prvý majitel (kupovane nove) ... Okolo 60 tis. KM prdlo tesnenie pod hlavou, tak som sa vlastne aj prvý krát v živote dostal na
www.peugeot-club.com 
Tam som sa dozvedel, že sú na toto tie motory slabé, potvrdil mi to aj mechanik, čo to robil ... Netvrdím, že je to "veľká závada" ale ak má motor 60 tis. KM a toto ?

Udržať tento motor na malej spotrebe bolo skorej umenie .. Pri krátkych trasách mestom, nejaké okrsky tá mrcha pod cca7,5 L išla pomerne ťažko ... V zime nebol problém jazdiť za 8, a to som s tým určite nezávodil (s 55 KW určite nie

)
Chvíľu som s ním jazdil dlhé trasy, okrsky a podobne ... Extrémne šetrnou jazdou na 13 kach úzkych kolesách som sa dostal k cca 5,5 litru - nereálne tak jazdiť bežne ...
A to nebudem písať o iných veciach, čo sa posrali okolo ... Napríklad prevodovka ... Ale to je na inú debatu ...
V každom prípade mi ten motor prišiel užraný a bez výkonu. Samozrejme, určite lepšie ako 1,2 HTP ... Ale ak si porovnám iných výrobcov s týmito "maloobjemovkami" tak toto neboli najštastnejšie motory ...
Ale ako som písal, v tejto cenovej hladine by som volil iného výrobcu auta a teda logicky aj iný motor