Tak sa po dlhšom čase hlásim,
Najhorúcejšou novinkou je zatiaľ origo volant OMP Corsica, ktorý som získal za veľmi výhodnú cenu (3tinovú - 4tinovú) a bol to fungláč, max niekoľko 100km najazdených.
Kvalita spracovania, či už ide o materiál ale aj "pevnosť" celého volantu je úplne niekde inde, než napodobenina, preto si dovolím malú radu: Nevyhadzujte peniaze za lacnejšie napodobeniny.

Po jemnom boji sa mi podarilo získať S16 badge.
Z Peugeotu už ho oficiálne cez service box nebolo možné objednať, proste už neexistoval, "nie sú na sklade", alebo "nie sú dostupné" .. počítam, že ich výroba skončila 10r po ukončení výroby vozidla, keďže jeden kúsok je z 2010 a druhý z 2011.

Našťastie, v dnešnej dobe sociálnych sietí, kedy je možné komunikovať takmer plnohodnotne s ľudmi aj opačného konca planéty som členom tzv. 306 GTi-6 appreciation group, kde sa pohybujú rôzni ľudia rôznych národností, ktorých spája práve toto auto, tak netrvalo dlho a narazil som na majitela firmy peugeot performance motorsports, ktorý sa zaoberá prestavbou týchto áut na okruhové špeciály a dokonca strká XU10J4RSiny aj do 205tiek :-)
Tento borec splašil ešte 2 zabalené nové nedotknuté kúsky (pár týždňov dozadu sa nachádzal na ebayi len 1 kus a týpeček si za to pýtal pomerne veľké dukáty).
Keď už sem niečo píšem, tak pri tejto príležitosti len leaknem plány do budúcna, ktoré prídu asi po sezóne pred začiatkom zimy:
1. Úpravy motora Vybranie motora + prevodovky z auta - GO (prekrúžkovanie, výmena ojničných ložísk, remenice, kompletné vyčistenie a kopu namáhaných častí, leštenie kanálikov a všetky tie super veci, ktoré už robil tuná pretekáris Stano a nikoho neprekvapí, keď poviem, že to bude robiť on :hmm
2. Olejový chladič (not sure, viem že niekto namiestne, že ho na bežné jazdenie nepotrebujem, ale keby som si zmyslel nejaké okruhy alebo do budúcna, keď už to bude celé vonku, tak by som to bol rád, keby to prebehlo naraz).
3. Ostré vačky + pravdepodobne programovateľná RJ k týmto vačkám, aby nezaháľali, uvidíme, možno len tak bez nej
4. Samosvorný diferenciál bez debaty, takéto auto od ktorého očakávam min 190 koní po tejto úprave si ho zaslúži.
A tak...