Keďže pani domáca nechce/nemôže jesť múčne veci, spravil som jej radosť kým bola na prechádzke s bejby.
Tento koláčik je rýchly (10 minút príprava / 20 minút pečenie) a úplne bez múky a cukru.
Inak:
Vlašské orechy sú dobrým zdrojom vitamínov skupiny B, E a sú bohaté na fosfor, draslík, horčík a omega 3 mastné kyseliny. Zo stopových prvkov obsahujú zinok – viac ako ryby alebo mäso, ďalej železo, selén, meď a mangán. Vlašské orechy podporujú fungovanie srdca a rovnováhu nervovej sústavy. Spomaľujú starnutie buniek, zmierňujú únavu a podporujú imunitný systém.
Yngredyencye:1 hrnček orechov (vlašských, najlepšie už rozbitých, so škrupinami je to divné :wait )
3 vajcia celé (slepačie, na poznámku GeDušana uvádzam, že ich treba rozbiť pri oddeľovaní žĺtok od bielok... :yes )
3 polievkové lyžice medu
2x miska na miešanie
1x 30minút času
1x robotické zariadenie so šľahacím nádstavcom (metlička) alebo opäť skúsenejší FAP-ovači môžu aj ručne... :chuckle
1x robotické zariadenie so sekacím/mlecím nádstavcom. Odvážlivci môžu strúhať na strúhadle :nerd
Postup je ukrutne zložitý, tak čítajte pomaly:- Orechy rozmixujeme v kuchynskom robote na múku.
- Do dvoch misiek oddelíme žĺtka a bielka.
- Do misky so žĺtkami primiešamie 3 polievkové lyžice medu a následne vmiešame orechovú múku.
- V druhej miske si vyšľaháme bielka do hustej peny.
- Vyšľahané bielka postupne zamiešame do orechovej hmoty.
- Cesto vylejeme do, papierom na pečenie vystlanej, formy (napr. na biskupský chlieb).
- Pečieme v rúre cca. 20-25 minút pri 180 stupňoch.
- Kuchyňu necháme upratať kompetentnej osobe - manželke/partnerke/deťom
Koláč môžeme podávať s džemom, arašidovým maslom, javorovým sirupom alebo vychladenou 12kou.
FOTODOKUMENTÁCIA:
https://plus.google.com/photos/11505630 ... 8587578513Finálny produkt: