Autor Téma: (307) - Rozmer pneu (iné v TP ako reálne obuté)  (Prečítané 4293 krát)

0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.

Offline Slovacik

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 10
(307) - Rozmer pneu (iné v TP ako reálne obuté)
« kedy: 07.11.2016 - 10:18:18 »
Ahojte čaute. Chem sa Vás ako opýtať na jednu otázku. Kúpil som auto z bazáru no nevšimol som si že má kolesá s rozmerom 195/65/R15/91v. No v technickom sú zapísané rozmery 205/55/R16/91V. Letné gumy som kupoval podľa rozmeru uvedenom na technickom preukaze. A teraz konečne otázka. Môžem mať z toho problém ak mám zimné pneumatiky menšieho rozmeru ako je v technickom preukaze? Pýtal som sa už viacero ľudí no odpoveď nebola nikdy jasná. Raz tvrdili že menšie ako sú v technickom môžem mať , že nemôžem mať väčšie. A druhy krát tvrdili že čo mám v technickom to musím mať aj na aute. Nerád by som dostal pokutu a zase na druhú stranu kupovať nové disky tiež nieje najlacnejšie.
Za odpoveď vopred ďakujem

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.972
Re:Rozmer pneu (iné v TP ako reálne obuté)
« Odpoveď #1 kedy: 07.11.2016 - 10:26:14 »
mozes pouzivat iba to co je uvedene v TP, v ziadnom pripade ti nikto nebude tolerovat ine pneu. ani policajt, ani STK, ani poistovak v pripade dokazovania viny.
ziadna ina pravda neexistuje.
niekedy je vo velkom TP dole v poznamke uvedeny aj alternativny rozmer.
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.

Offline Slovacik

• Nováčik
  • **
  • Príspevkov: 10
« Odpoveď #2 kedy: 07.11.2016 - 10:42:59 »
Už asi naozaj stárnem :) nikdy som si tú poznámku nevšimol. Takže tie v poznámne mi budú tolerovať. Fajn. Ušetril som práve 200€
Ešte raz veľká vďaka.

Offline Judes

• ID: 013
  • Kartičkár
  • Guru
  • Príspevkov: 3.415
« Odpoveď #3 kedy: 07.11.2016 - 13:21:42 »
Len doplním aby si v tom mal jasno ale jedná sa len o zimné pneumatiky, tie môžeš mať na aute z nižším rýchlostným limitom ako sú zapísané v TP ale musí byť informačná nálepka nalepená na viditeľnom mieste na palubnej doske (informácia pre vodiča).
Peugeot 508GT sedan 2.0 HDI, 133kw, 2015 čierna Perla Negra.
vlákno tu https://forum.peugeotclubslovakia.sk/index.php/topic,5633.msg74560.html#msg74560
Peugeot 407 Sedan, 2.0 HDI bez FAP, 2006,   predané.
Peugeot 207,  1.4 benzín 54kw, r.v. 2010.

Offline Marcel00

• ID: 007
  • Registrovaný užívateľ
  • Guru
  • Príspevkov: 5.972
« Odpoveď #4 kedy: 07.11.2016 - 20:26:43 »
Judesov komentar je v poriadku, ale vobec si ho nevsimaj, pre neznaleho problematiky je zbytocne matuci.  :dance
kup to co je v TP zapisane.
rozdiel ceny pneu ohladne rychlostneho indexu je takmer nulovy...
nepiste mi dotazy o radu a postupy do spravy alebo na mail..., piste to vzdy na forum, nech sa k info dostanu aj ostatni uzivatelia.