PeugeotClub Slovakia - Les Fans De Lion o.z.

Hlavné fóra => Babský kútik => Kuchyňka => Téma založená: ADA 18.03.2014 - 21:25:45

Názov: nočný chlebík
Prispievateľ: ADA 18.03.2014 - 21:25:45
konečne som našla na nete recept na celkom rychle spracovanie chleba. dlho sa naň sice čaka, ale nie moc dlho sa pečie. chcem sa aj trosku pochvalit, ze sa mi konečne podaril (väčšinou ked pečiem po 18hodine, tak sa to padariii  :rofl ) vyzerá trošku ako prerastená kaiserka.  :D
ako na to:
2 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká, 1 hrnček múka grahamová, 2 PL semiačka slnečnicové (očistené), 1 PL olej, 1.5 hrnček voda vlažná, 1 čl droždie sušené (dr.oetker), 1 čl semienka ľanové, 1 čl rasca, 1 čl soľ
Múku si vyberiete podľa chuti, základ sú tri hrnčeky... Ja som zvolila hladkú a grahamovú, ale kľudne môže byť špaldovú, bezlepkovú, viaczrnnú, proste podľa chute. Ja pridavam ešte ovsene otruby alebo grahamové vločky.  Do misky dáme múku, sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu. Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme a dáme ho kysnúť 8-12 hodín. Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete, alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.

Keď je cesto vykysnuté, vymažeme jensku misu olejom, dáme do nej cesto, posypeme semienkami a prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny. Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry. Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku.

Necháme vychladnúť a krájame :-)
Názov: Re: nočný chlebík
Prispievateľ: pastorek 19.03.2014 - 22:59:32
hmm, vyzerá skvostne.
 :yes
Názov: Re: nočný chlebík
Prispievateľ: Falco 20.03.2014 - 09:48:05
Vecer ma taky bude doma cakat?
Názov: Re: nočný chlebík
Prispievateľ: Durko 20.03.2014 - 21:04:35
vyzerá to hezky